OM OSS

Historia om företaget Lelu AB

År 2005 startade Leif Lundberg sitt företag, Lelu AB, där han som enda anställd använde sin långa erfarenhet som mekaniker till att hjälpa verkstäder som uthyrd mekaniker. Han fick mycket arbete i Mälardalen där han servade bussar och andra tunga fordon. Efterfrågan var stor och Leif kunde snart anställa både en och två mekaniker till. Företaget expanderade fort, jobben var många och utspridda över hela landet.

I början av 2008 fick han chansen att ta över Bil &Traktors verkstad för tunga fordon, på hemmaplan i Arvidsjaur, vilket han gjorde. Med hjälp av ytterligare anställda övertog han då den Volvo-representerade verksamheten med reparationer och reservdelar. Samtidigt fortsatte han med uthyrningar av fler mekaniker över hela Sverige.

På sommaren 2008 började Lelu AB samarbeta med Swecon. Därigenom kunde man utöka sin inriktning från i stort sett endast reparationer och reservdelar för lastbilar och bussar till nu även entreprenadmaskiner.

Under mitten av 2010 fortsatte företaget att växa markant. Man tog då över Nordiska Bils verkstad och reservdelar för personbilar i Arvidsjaur. Verkstaden som då var inriktad på Volvo och Renault kom snabbt att bli en personbilsverkstad för alla märken i och med ett samarbete med Bosch Car Service.

Nu, 2011, driver Leif Lundberg fortfarande sitt företag. Lelu AB har i dagsläget 19 anställda, tio stycken stationerade i Arvidsjaur på verkstaden som nu har personbils-, lastbils-, buss och traktorinriktning. Den största delen av företaget är fortfarande den del som allting började med, mekanikeruthyrningen.

Leif Lundberg vill inte stanna här, så vad han har tänkt till nästa stycke får vi se med tiden.
Frågor eller funderingar kring vad vi kan göra för dig och ditt fordon?

Kontakta oss idag!

Besöksadress

Lelu ab
Storgatan 81
933 33 Arvidsjaur

Faktureringsadress

Lelu ab
Box 32
933 21 Arvidsjaur

Öppettider

Måndag - Fredag: 07.00 - 16.00
Lunch 12.00 - 12.45
Lördag - Söndag: Stängt